ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6ου ΓΥΡΟΥ

 

γράφει ο Σωτήρης Λογοθέτης

 

Με τους αγώνες του 6ου γύρου συνεχίστηκαν το απόγευμα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2011 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για τους συμμετέχοντες, καθώς παρέλαβαν όμορφα αναμνηστικά δώρα από τους διοργανωτές, ενώ έγινε επίσης κοπή βασιλόπιτας και κλήρωση για το σχετικό δώρο. Τυχερή ήταν η Αντιγόνη Σκαράκη, που κέρδισε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ενώ τον τυχερό λαχνό τράβηξε η μικρή αθλήτρια της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, Φωτεινή Κόκοτα, που είχε την ονομαστική της εορτή!

Στην κατηγορία Νέων Ανδρών, ο πρωτοπόρος Νίκος Αγγελής προτίμησε να ξεκουραστεί, μετά τη μακροσκελή πρωινή του νίκη, και συμφώνησε σύντομη ισοπαλία με το Σωτήρη Μαλικέντζο. Αυτό επέτρεψε στον Γιώργο Γκούμα, που κέρδισε μια ιδιαίτερα περίπλοκη και ενδιαφέρουσα παρτίδα εναντίον του Σεμπάστιαν Φίλιππα, να τον πιάσει στην κορυφή. Παρακάτω, ο Δούνης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη μικρή υπεροχή του εναντίον του Κανακάρη, οπότε οι δύο παίκτες (μαζί με τον Μαλικέντζο, αλλά και τον Τάσο Παυλίδη που ανέκτησε το χαμένο έδαφος) βρίσκονται πλέον μισό βαθμό πίσω από τους δύο πρώτους. Οι αυριανές συναντήσεις περιλαμβάνουν τα ντέρμπι Κανακάρης-Αγγελής, Γκούμας-Παυλίδης, Μαλικέντζος-Δούνης, που σίγουρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον – αν δεν τελειώσουν στο δεκάλεπτο, βέβαια…

Οι αδελφές Παπαθανασίου προτίμησαν να μη βγάλουν τα μαχαίρια στη μεταξύ τους παρτίδα και αρκέστηκαν σε μια σύντομη ισοπαλία. Η Μαριάνθη Τσαρουχά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έφτασε την Αγγελική Παπαθανασίου στη 2η θέση, κερδίζοντας τη Βάτκαλη στην τελευταία παρτίδα του γύρου, μετά από μεγάλη και αμφίρροπη μάχη στο φινάλε. Μαχητική ισοπαλία σημειώθηκε στην παρτίδα Σπύρου-Τερζιδάκη, ενώ στις διεκδικήτριες των μεταλλίων προστέθηκαν η Ελένη Φράγκου (κέρδισε τη Σερεφίδου) και η Τόνια Χριστοδουλάκη (κέρδισε τη Σωτηριάδου). Φυσικά, η Ελισσάβετ Παπαθανασίου παραμένει πρώτη με ένα βαθμό διαφορά και είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Οι σημαντικότερες συναντήσεις του 7ου γύρου είναι:Χριστοδουλάκη-Ε.Παπαθανασίου, Α.Παπαθανασίου-Τσαρουχά και το τοπικό ντέρμπι Φράγκου-Σπύρου (είναι συμπαίκτριες στο διοργανωτη σύλλογο).

Με νίκες συνέχισαν οι δύο πρωτοπόροι, Παπαδημητρίου και Χρυσομάλλης, στην κατηγορία των Εφήβων. Ο Παπαδημητρίου κέρδισε μια εξαιρετική στρατηγική παρτίδα εναντίον του Μιχελάκου, ενώ η νίκη του Χρυσομάλλη επί του Τσοκόπουλου ήταν πιο αμφίρροπη και κοπιαστική, σίγουρα όμως δίκαιη, αφού υπερείχε σταθερά στο μεγαλύτερο μέρος της παρτίδας. Οι δύο τους έχουν πλέον ξεφύγει με ένα βαθμό, ενώ τους ακολουθούν ο Αλέξανδρος Γουλιάρος-Αντωνιάδης (που κέρδισε δυναμικά τον Φράγκο) και ο Ηλίας Καζαντζίδης, που ανέκαμψε από το κακό ξεκίνημά του και κέρδισε μια σύντομη αλλά εξαιρετικά περίπλοκη παρτίδα εναντίον του Μιχόπουλου. Αύριο οι δύο πρωτοπόροι συναντώνται με τους άμεσους διώκτες τους και, αν ξεπεράσουν επιτυχώς το εμπόδιο αυτό, θα έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις. Ακολουθεί ένα γκρουπ δέκα ατόμων σε απόσταση μισού βαθμού, με τους σκακιστές αυτούς να ελπίζουν βάσιμα σε ένα μετάλλιο.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, με τους αγώνες του 7ου γύρου και την 3η παρτίδα του ματς Παυλίδου-Ιορδανίδου. Αποτελέσματα, κληρώσεις, βαθμολογίες, φωτογραφίες, βίντεο, ζωντανή αναμετάδοση παρτίδων και κάθε άλλου είδους πληροφορία σχετική με τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://panellinia11.peristerichess.gr.